Τετάρτη 18 Ιουνίου 2008

Το Artic Sunrise είναι εδώ !

Greenpeace Greece

Το Arctic Sunrise είναι εδώ!

Το πλοίο της Greenpeace βρίσκεται στις Βόρειες Κυκλάδες για να χαρτογραφήσει την Ποσειδωνία. Το θαλάσσιο αυτό φυτό δημιουργεί θαλάσσια λιβάδια, αντίστοιχα με τα δάση της στεριάς. Μέσα σε αυτά βρίσκουν προστασία πάνω από 1.200 διαφορετικά είδη, ενώ ταυτόχρονα ως φυτό φωτοσυνθέτει, απορροφώντας διοξείδιο του άνθρακα και απελευθερώνοντας οξυγόνο.

Τα ευπαθή λιβάδια της Ποσειδωνίας απειλούνται από ανθρώπινες δραστηριότητες, και παρά το γεγονός ότι προστατεύονται από συμφωνίες και νομοθεσίες, στην Ελλάδα απειλούνται από την έλλειψη χαρτογράφησης, όπως τα δάση από την έλλειψη Εθνικού Δασολόγιου.

Η χαρτογράφηση τμήματος της Ποσειδωνίας στην περιοχή των Βόρειων Κυκλάδων, είναι ένα ακόμα βήμα στα πλαίσια της εκστρατείας της Greenpeace για δημιουργία Θαλάσσιων Καταφύγιων, τα οποία θα καλύπτουν το 40% της θάλασσας. Στην προσπάθεια αυτή σας χρειαζόμαστε δίπλα μας.

Για την χαρτογράφηση η Greenpeace έχει διαθέσει το Arctic Sunrise και για τις 9 ημέρες που θα βρίσκεται το πλοίο στην περιοχή, υπολογίζουμε ότι το κόστος θα ξεπεράσει τα 45.000 ευρώ. H διανυκτέρευση και διατροφή πάνω στο σκάφος για όλη την επιστημονική ομάδα, το κόστος της μεταφοράς και διαμονής της στην Άνδρο, η χρήση υποθαλάσσιας κάμερας, ηχοβολιστικού συστήματος του πλοίου, καταδυτικού εξοπλισμού, φουσκωτών σκαφών, η βοήθεια των εθελοντών της οργάνωσης και η ενημέρωση του κοινού, θα ξεπεράσουν τα 5.000 ευρώ.

Υποστηρίξετε το έργο Greenpeace στις ελληνικές θάλασσες.

Υ.Γ. το Arctic Sunrise θα βρίσκεται στην Ερμούπολη της Σύρου, την Παρασκευή 20 Ιουνίου και θα είναι ανοιχτό για το κοινό. Ώρες επισκέψεων 11-13:00 και 18-21:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φραγμα Γιουρδη Ουαλια