Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2008

Πολύχρωμο Μπανγκλαντές





Σημαία
Σημαία

Το Μπανγκλαντές είναι μια χώρα με έκταση 143,999 km² και πληθυσμό 144,319,628 [1]. Το όνομα της πρωτεύουσας είναι Ντάκα.


==Ιστορία==

Η Βρετανική κυριαρχία άρχισε στη Βεγγάλη - Σημερινό Μπανγκλαντές το 1765 όταν ο Ρόμπερτ Κλάιβ, επικεφαλής του στρατού της Εταιρείας των Ανατολικών Ινδιών, νίκησε τον κυβερνήτη της Βεγγάλης στο Πλάσει. Το 1905 οι Βρετανοί πείθονται απ'τους Μουσουλμάνους και διχοτομούν το κράτος της Βεγγάλης. Έτσι δημιουργούνται οι: Ανατολική Βεγγάλη [υπό τον έλεγχο των Μουσουλμάνων]και η Δυτική Βεγγάλη (υπό τον έλεγχο των Βρετανών).Το 1906 η έδρα της Μουσουμαλνικής Ένωσης εγκαθίσταται στη Ντάκα. Το 1947 οι Βρετανοί αποχωρούν απ'την Ινδία με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα καθαρά Μουσουλμανικό κράτος του Ανατολικού - σήμερα Μπανγκλαντές - και Δυτικού Πακιστάν, το οποίο χωρίζεται από 1,600 km&sup2 ινδικού εδάφους. Η πρωτεύουσα του κράτους εγκαθίσταται στο Ισλαμαμπάντ του Δυτικού Πακιστάν. Το 1949 ιδρύεται η ένωση Αούμι η οποία προωθεί την ιδέα της αυτονομίας από το Δυτικό Πακιστάν. 1970: Οι εκλογές δίνουν στον ηγέτη της ένωσης Αούμι, Σείχ Μουτζιμπούρ Ραχμάν καθαρή πλειοψηφία. Εξέγερση και ανταρτοπόλεμοςμετά την άρνηση του Γιαχία Χαν να συγκαλέσει εθνοσυνέλευση. 1971: Η ένωση Αούμι κηρύττει μονομερώς ανεξαρτησία. Ξεσπά εμφύλιος πόλεμος ο οποίος καταλήγει με νίκη των επαναστατών (ένωση Αούμι).Από τον πόλεμο 10,000,000 άνθρωποι μεταναστεύουν στην Ινδία.(Βικιπαίδεια)

Η θέση της χώρας.
Η θέση της χώρας.

6 σχόλια:

tsab είπε...

Ταλαιπωροι αλλα και αισιοδοξοι
Πετυχαιμένη εκφραση που δίνει αξία στην φωτογραφία σου μικρημαρικα!!

Thanassis Spanias είπε...

Δεν ξέρω που τραβήχτηκε η φωτό αλλά με την υποβολή του τίτλου και της βλάστησης πίσω, μου φαίνεται σαν να είναι στο Μπαγκλαντές έτοιμοι να διακτινιστούν σε μια ελληνική παραλία για να πουλήσουν την πολύχρωμη πραμάτια τους.

Γιώργος Πλατάκης είπε...

Είδες που άμα σε κοιτάει ο άλλος, μπορείς εκτός από το βλέμα του να δεις και την ψυχή του...

imikrimarika είπε...

Ψυχές και αυτές που περνάν δίπλα μας και συνήθως δεν είναι για μας παρά άγνωστοι που μας προκαλούν φόβο...

KOSTAS είπε...

Ιστορικά λάθη που πληρώνουν οι λαοί και τα κράτη μετά !!!

-Με την μετανάστευση 10 εκατομ. Μουσουλμάνων στην Ινδία, που τους υποδέχτηκε και τους φρόντισε, την όποια φροντίδα τέλος πάντων. Σήμερα ξεπεράσανε τα 100 εκατ.(αυξάνουν σαν τα ποντίκια) δημιουργούνε μέγα πολιτικό και θρησκευτικό πρόβλημα στην Ινδία, με ξεριζωμό των αυτοχθόνων κατοίκων που πιστεύουν σε άλλη θρησκεία(Ινδουιστές, Χριστιανούς, κλπ), επίσης
-Στο πρώτο 15νθήμερο του Δεκεμβρίου, κάψανε 11 χριστιανικές εκκλησίες στην Βόρεια Ινδία, σκοτώνοντας ακόμη και τον Αυστραλό Μοναχό που βάπτιζε Χριστιανούς και τάιζε χιλιάδες ανθρώπων(Δούλοι= τέταρτη κάστα Ινδών) οι οποίοι βαφτιζόταν Χριστιανοί για να γλιτώσουν, από τους Μουσουλμάνους και Ινδουιστές.
-Μην ξεχνάμε πως το Μπαγκλαντές, είναι η πρώτη χώρα που αναγνώρισε το ψευδοκράτος του Ντεκτάς, στην Κύπρο.
Σκέψου αυτούς τους ανθρώπους, αντί να κρατάνε αυτά τα πολύχρωμα μπαλάκια, να έχουν στα χέρια τους αστραφτερά……γιαταγάνια και να ψάχνουν Χριστιανούς.
Δεν ήθελα να σας κάνω να ………ανατριχιάσετε.

imikrimarika είπε...

Η αλήθεια είναι πολύπλευρη.Θα μου άρεσε να άκουγα και μια άλλη γνώμη που να γνωρίζει και να εκφράσει και την αντίθετη πλευρά από εκείνη που ανέφερες, ευχαριστούμε για τη συμβολή στην ενημέρωση.Παντού υπάρχουν ειρηνιστές και φιλοπόλεμοι .Η εθνική ταυτότητα ενός ανθρώπου δεν αντιπροσωπεύει απαραίτητα όλα τα στοιχεία της χώρας του .Παντού υπάρχουν "καλοί" και "κακοί" , άνθρωποι με συγκρουόμενες ιδεολογίες , θρησκείες , συμφέροντα...

Φραγμα Γιουρδη Ουαλια